koepelDe sterrenwacht bestaat al sinds 1997. In het begin was de sterrenwacht voorzien van een afrolbaar dak. Later werd deze vervangen door een zelfbouw koepel, die in 2018 tijdens een voorjaarsstorm veel schade opliep en door een polyester koepel met een diameter van 2,3 m werd vervangen.

 In de koepel staat een zelfgebouwde Newton telescoop met een diameter van 205 mm f/6. Ook de equatoriale montering is geheel zelf gebouwd. De aandrijving vind plaats met stappenmotoren. De telescoop wordt bestuurt met het programma astro EQ en planetariumprogramma Stellarium of Cart du Ciel.

 

 

 

 

 

 

newton telescoop

Op de foto is een ZWO 120 cloon gemonteerd voor het maken van opnamen van maan en planeten. Als software wordt hiervoor ATP (Astro Photography Tool)gebruikt. Voor deepsky wordt een Sony A7 systeem camera gebruikt samen met het programma APT .

volgkijker

 

Op deze foto is de volgkijker te zien. Het is een 60 mm f/4 kijker met een Meade DSI camera voor het volgen. Voor het volgen wordt PHD2 gebruikt.

 

 

 

 

Dit is de electronica voor de besturing astroEQ met Arduino Mega 2560 (links) en
MyFocusPro2 (rechts) met Arduino Nano.

besturingskast

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Naast deze kijker zijn er nog twee refraktor telescopen van het merk Polarex. De kijker op de voorgrond is de 60 mm f=900 mm en op de achtergrond de 102 mm f=1500 mm.

 

polarex